Адвокат защити Пирогов, каза истината за смъртта на Даная

По разпореждане на Софийската градска прокуратура се извършва проверка по случая

Адвокат защити Пирогов, каза истината за смъртта на Даная | StandartNews.com

Източник: бТВ

В "Пирогов" са извършени не само множество проверки, но са правени и проверки на проверките. Категорично няма констатирани никакви пропуски от страна на болницата в диагностичния и лечебния процес на детенцето. Нито едно нарушение. Това съобщи пред бТВ топ адвокатът Димитър Марковски.

Той представлява директора на болницата д-р Валентин Димитров и голяма част от служителите и лекарите на лечебното заведение, които се почувстваха засегнати от акцията в социалните мрежи, обвиняваща ги в лекарска грешка в третирането на Даная.

По разпореждане на Софийската градска прокуратура се извършва проверка по случая със смъртта на 15-годишното момиче.

Даная почина в "Пирогов" през май миналата година, а органите й бяха дарени. Майка й Ани Стоянова смята, че състоянието на дъщеря й е било неглижирано.

Единственото нарушение, което е на вниманието, е свързано с това, че не е спазена цялата бюрократична процедура за изписване на лекарството за нейните хематологични заболявания, каза адвокат Марковски. Това нарушение е направено в интерес на детето, своевременното доставяне е било изключително важно, допълни той. И го окачестви като дребно административно нарушение.

Количеството, което е дадено на детенцето, е свързано с приложението на 15 флакона, 13 от които са осигурени от "Пирогов". първите флакони са осигурени от лекуващия хематолог на Даная, тъй като била най-добре запозната със заболяванията, каза още той. И обясни, че лечението на детето е било свързано с мултидисциплинарен екип на "Пирогов", който е държал контакт с лекуващата хематоложка, която е провеждала разговори още при постъпването по спешност.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
2 Коментара
Мария Поирязова
преди 2 месеца

Протакането на директора да напусне и да се успокоят нещата ще завлече и лекари.

Откажи