Обрат в АЕЦ Козлодуй по дело срещу бивша служителка

Правни експерти окачествиха иска като безпрецедентен, а делото - като "шамар"

Обрат в АЕЦ Козлодуй по дело срещу бивша служителка | StandartNews.com

Източник: БТА, архив

АЕЦ "Козлодуй" оттегли съдебния иск за 500 000 лева срещу служителка за злоупотреба с достъпа до информация и разпространение на данни, увреждащи репутацията на атомната централа, предаде БНР.

Искът е заведен в средата на миналата година срещу Наталия Станчева и майка й, която е подавала заявленията за достъп до информация. В последвали публикации Станчева, която е медицинска сестра в здравното звено в централата, твърди, че то работи в нарушения на нормативната уредба.

Междувременно правни експерти окачествиха иска като безпрецедентен, а делото - като "шамар". В понеделник пред енергийното министерство беше организиран протест в защита медицинската сестра и правото й на достъп до информация.

Искът е оттеглен от Валентин Николов, който отскоро е изпълнителен директор на централата, след като се е запознал с обстоятелствата и след обсъждане с енергийния министър Румен Радев.

Мотивите са прекомерно високия размер на претенцията срещу служителката.

От пресцентъра на АЕЦ "Козлодуй" подчертават, че всички дейности в централата, включително изискваните по закон медицинско наблюдение и медицинско осигуряване, се извършват при стриктно спазване на нормативната уредба.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Vess
преди 3 месеца

Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти поефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----- https://do.my/xbio

Откажи