Бобоков на свобода, Радев не коментира

Бизнесменът излиза от ареста срещу 1 млн. лева гаранция

Бобоков на свобода, Радев не коментира | StandartNews.com

Бизнесменът Пламен Бобоков излиза от ареста срещу 1 млн. лева гаранция, която вече е внесена. Това реши Специализираният съд. Прокуратурата искаше постоянното му оставане в ареста. Днес тя извади чат кореспонденция между него и президентския съветник по правните въпроси и антикорупцията Пламен Узунов, от която става ясно, че Бобоков е получил от Узунов съдебното решение, с което се отменя забраната за плаване на кораба "Бадр", 6 дни преди становището да бъде публикувано.

ВИЖ ОЩЕ: За какво са си чатили Радев и Бобоков

По случая се оказа, че има и чат кореспонденция между Бобоков и президента Радев - за концесия на пристанище "Бюкянан" в Либерия за срок от 25 години с концесионер "Приста порт" и за това, че президентът на Либерия проявил интерес от запознанството си с Бобоков заради изпращането на посланик в Нигерия с акредитация в Либерия.

Румен Радев не коментира скандала. От прессекретариата му заявиха лаконично: "В отговор на отправени въпроси от страна на медиите, Прессекретариатът информира, че президентската институция не е разследващ орган. Информация за действията си трябва да предостави Специализираната прокуратура, която следва да аргументира приоритетите в своята работа: кого и на основата на какви улики разпитва, в чие жилище и на основата на какви доказателства прави обиск. Отправени внушения пред медии от страна на Специализираната прокуратура оставяме без коментар"."

По-рано днес Пламен Узунов бе разпитан по обвинение за търговия с влияниет. Домът му бе обискиран

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай