Жега на "Дондуков" 2. Влиза опозицията

На консултации при Радев отиват Възраждане, БСП и ИТН

Жега на "Дондуков" 2. Влиза опозицията | StandartNews.com

Жега на „Дондуков” 2. Консултациите за ротацията и новия кабинет продължават при президента Румен Радев с опозицията. На разговори отиват останалите три партии в 49-ото Народно събрание – Възраждане, БСП и ИТН.

ВИЖ ОЩЕ: ДПС при Радев! Разкри ролята си за стабилността (ВИДЕО)

В понеделник държавният глава проведе консултации за съставяне на правителство с ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС. Мария Габриел поиска споделена отговорност, а Николай Денков предупреди за нови избори, ако първият мандат се провали.

ВИЖ ОЩЕ: Мария Габриел влезе при Радев, обяви приоритет за ротацията (ВИДЕО)

„В основата на бъдещото управление трябва да е споделената отговорност. Имаме нужда от още малко време, за да преодолеем различията и да приключим преговорите", заяви вицепремиерът и външен министър в оставка Мария Габриел след консултациите при президента Румен Радев.

ВИЖ ОЩЕ: След разговора с Радев! ДПС запази мълчание

Премиерът в оставка акад. Николай Денков заяви, че съгласието между ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС трябва да доведе до реализирането на първия мандат. "Ако не се намери такова съгласие, най-вероятно ще отидем на избори", предупреди той след консултациите при държавния глава.

ВИЖ ОЩЕ: Габриел пред медиите: Преговорите продължават, имаме различия

"Държавата трябва да има стабилност и предвидимост. Ако двете управляващи коалиции – ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, се разберат, има ротация и следващ кабинет, ние ще продължим да бъдем фактор на стабилност", заявиха председателят на ДПС Джевдет Чакъров и зам.-председателят на Движението Йордан Цонев пред президента Румен Радев.

ВИЖ ОЩЕ: Денков се обърна към Радев. Посочи големия проблем /ОБНОВЕНА, ВИДЕО/

"Нашата позиция не се е променила за това да се намери отново формула за управление на страната в настоящия момент с оглед и на политическата ситуация в страната, и в геополитическата ситуация", заяви Чакъров и добави: "Нашата подкрепа е била винаги предвидима и последователна”. Председателят на движението открои основните цели на ДПС - Шенген и Еврозоната.

Оставката на премиера Николай Денков беше депозирана на 5 март в парламента. На следващия ден тя беше разгледана от Народното събрание, а депутатите я гласуваха единодушно с 216 гласа  "за". Правителството в оставка направи в петък в Министерския съвет отчет за свършеното през изминалите девет месеца.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Стоян
преди 1 месец

Луд ceкc няколко часа, силна еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишен тeстoстеpон и безoпаcно на всяка възpaст! Не пpопyскайте шансa да напpавите секса си незабpавим:---- https://use.my/man

Откажи