Ваня Григорова разкри как точно ще се бори за място в парламента

Тя обяви, че ще води листата на коалиция "Солидарна България" в някои райони

Ваня Григорова разкри как точно ще се бори за място в парламента | StandartNews.com

Източник: БНТ

Гражданите ще решат дали ще стана депутат или не. Това, което многократно съм казвала, е, че решенията на местно ниво, дали в отделните професионални общности, се рамкират на национално ниво", заяви в интервю за БНТ общинската съветничка в София Ваня Григорова.

Вчера стана ясно, че тя се включва в битката за парламентарния вот. Григорова ще се яви на изборите с коалиция "Солидарна България", която включва формациите "Изправи се БГ", "Българската левица" и "Обединената социалдемокрация". По думите й преговорите са започнали веднага, след като станало ясно, че ще има предсрочни избори.

"Името на коалицията, с която ще се явим на изборите е "Солидарна България", тъй като аз съм председател на движението "Солидарна България" от 2010 г. Идеята дойде веднага след като се разбра, че ще има предсрочни избори. Беше забравена една от съставките на успешна София. Тази съставка беше съгласието на по-опитните и дългогодишни политици да отстъпят крачка назад. Единствено обединението може да доведе до успех", коментира Григорова.

Тя обяви, че ще води листата на коалицията в някои райони.

"Утре е последният ден за регистрации, ако има обединение, е до утре. На 1 май никакво обединение не може да се направи. Може да се съберат някакви хора, да изпият едно кафе и евентуално да си кажат, че би могло да се случи нещо", каза още тя.

"За мен не е редно да се персонифицира политиката, по-скоро трябва да имаме водещи политики, които, ако се подкрепят, са добре дошли. Ако не се подкрепят, няма как да правят заедно. Аз не смятам да говоря срещу лицата в досегашните формации. Тяхната политика е вредна, има политически хаос и то е защото политиката не се води върху ясни принципи. Всеки гледа каква сделка и далавера да направи. Законно източване на средствата", смята още Григорова.

"Ще има нови лица, немалко лица. Въпрос е на координация, за да излъчим най-добрите хора в отделните райони. Кампанията може да се случи лице в лице и не са необходими толкова средства", посочи тя.

По отношение на финансирането, Григорова посочи, че се надява повече на лични дарения. "Надявам се и повече хора да се включат с лични дарения. Трябва да осъзнаем, че ако гражданите останат на страна от политиката, тогава някой друг финансира", отбеляза тя.

На въпрос дали не ѝ се е сторил тесен Столичният общински съвет Григорова обясни: "Общинските съветници могат да вършат много неща, но до голяма степен са и чиновници. Има стъпки, през които човек трябва да мине. Това, че голяма част от дейността е чиновническа, го казвам, откакто започнаха да работят комисиите. Никога не съм се опитвала да гланцирам работата си."

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай