Цветлин Йовчев с остри думи към Радев

Дължим признателност на мерките, взети досега, коментира бившият вицепремиер

Цветлин Йовчев с остри думи към Радев | StandartNews.com
  • Дължим признателност на мерките, взети досега, коментира бившият вицепремиер

Остри думи на критика към странното поведение на президента в пандемия и криза отправи бившият вицепремиер и вътрешен министър Цветлин Йовчев.

ВИЖ ОЩЕ: И светът разбра, че Радев е анти Борисов

За мен това поведение на президента е необяснимо, без да изключваме положителните му качества. Честно да ви кажа не видях предложение – видях критика на мерките, но без да се посочва алтернатива, заяви в предаването „Офанзива с Любо Огнянов“ по Канал 3 Йовчев. И отсече: „Който и да критикува мерките, то те са ефективни”.

ВИЖ ОЩЕ: Борисов: Съседът иска да кажа кой да умре

По думите му Радев, както и някои политически партии, "не могат да си намерят мястото в момента“.  Според него социалната изолация е подходящата мярка срещу разпространението на заразата. "Видя се на практика, защото разпространението на заразата при нас върви по по-поносим за системата ни начин“, отбеляза Цветлин Йовчев.

ВИЖ ОЩЕ: Телефонът казва болни ли сме от коронавирус

"Без жертви няма да можем да минем, но въпросът е по каква крива ще са те, и затова дължим признателност на мерките, взети досега. Не виждам кой в момента би си позволил да предприеме други мерки освен социална изолация, при това не е предложена друга алтернатива, която да се обсъди”, каза още експертът.

В криза при такива мерки има ограничение към правата и свободите, аз лично съм много чувствителен към моята лична свобода, но съм абсолютно убеден в мерките, които да се прилагат, отбеляза бившият вътрешен министър. И допълни: "Снемането на политическото доверие към правителството бе акт, с който Радев загуби политическите си инструменти“.

Цветлин Йовчев посочи и резерви при въвеждането на КПП около градовете. „При днешното въвеждане на информационна платформа, е нещо много положително, че в момента министърът на вътрешните работи и „Информационно обслужване“ работят по това нещо. Защото само със сканиране на личната карта ще се съкрати с много минаването през КПП и бумащината“, подчерта Цветлин Йовчев. Той предложи на КПП-та да се набавят и термометри, които да измерват бързо и температурата. „Да ги използваме и за хора със симптоми, за да бъдат изолирани и изследвани веднага“, обясни Цветлин Йовчев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай