Борисов: Съседът иска да кажа кой да умре

СЗО реши спора снощи – социалната изолация трябва да остане, каза премиерът

Борисов: Съседът иска да кажа кой да умре | StandartNews.com
  • СЗО реши спора снощи – социалната изолация трябва да остане, каза премиерът

Не мога да кажа кой да живее и кой да умре. А това ме кара да направя съседът. Така Бойко Борисов коментира на брифинг в Министерски съвет обръщението на президента Румен Радев, в което се поставяше под съмнение необходимостта от удължаване на извънредното положение до 13 май. Мнозина депутати и коментатори видяха в думите му анонс за предстоящо вето. Ако го наложи, вадя ГЕРБ от зала, коментира вчера в Смолян Борисов.

"СЗО реши спора снощи. Категорично се обяви против облекчаване на мерките. Ясно и категорично се произнесе, че социалната изолация трябва да продължи”, каза Борисов и благодари на медиите, че показват цялата трагедия около коронавируса, за да могат българите да преценят действат ли мерките у нас на фона на трагедиите в САЩ, Италия, Испания и други страни.

"Аз експеримент с хората не мога да си правя. Да имало е Менгеле и други доктори дето вадят на един езика, на друг друго и правят нов човек. Аз не мога да кажа вие ще умрете, вие ще живеете. Това ме кара да направя съседът", каза Борисов, визирайки Радев. И допълни: "След две-три седмици може би ще сме в ада!"

"С изключение на ресторантите, и да кажем отивайте на работа, няма какво да се работи - поръчките на заводите падат. Хем ще рискуваме здравето на хората, хем няма да има плюс в икономиката. Единствено ще се напълнят ресторантите и дискотеките”, каза още Борисов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай