Свиленски показа раната си и поведе шествие към Министерския съвет

Ще настояваме да спре процедурата по демонтажа на Паметника на Съветската армия, каза депутатът

Свиленски показа раната си и поведе шествие към Министерския съвет | StandartNews.com

Отиваме на среща при министър-председателя Николай Денков и ще настояваме да спре процедурата по демонтажа на Паметника на Съветската армия. Това съобщи пред репортери в парламента заместник-председателят на парламентарната група на „БСП за България“ Георги Свиленски, който пострада пред инцидент пред монумента в София. Той посочи, че не са уговорили срещата предварително, отиват и се надяват, че премиерът ще ги приеме.

Свиленски коментира, че порезната рана на ръката му е малкият проблем. Големият проблем е, че този кран, който е закаран там да демонтира паметника, е незаконен, няма абсолютно никакви сертификати и регистрации в Държавната агенция по метрология и технически надзор, каза той и добави, че кранът утре ще бъде сменен. Идеята за това паметникът да бъде демонтиран вече е сменена с идеята да бъде нарязан, тъй като кранът не може да го отмести. Т.е. това, което са ви говорили досега, че ще бъде демонтиран и ще бъде пратен в Музея на социалистическото изкуство, от днес има друга позивна - до петък им е даден срок да бъде нарязан и да бъде разрушен, коментира Свиленски и добави, че няма да приемат това. Той каза, че са поискали документи, но такива за демонтажа не са им били представени, а работниците са без каски.

„Сезирали сме градския съд, административния съд, прокуратурата за тези самоуправства и сега отиваме на среща при министър-председателя, от който ще искаме незабавно да извика при него областния управител и да спрат всякакви безумия, които се извършват в центъра на София“, каза Свиленски. Той уточни, че на първо време ще искат премиерът да спре процедурата по демонтажа, а след като се изяснят съдебно всички неща - да я прекрати.

Съжалявам, че нямаше медии там, за да видят наистина какво се случи, тъй като сега чувам изявление от областната управа, че съм се самонаранил, т.е. аз сам съм се блъскал в оградата да се самонараня, но има свидетели, заяви Георги Свиленски. Той посочи, че случката е станала пред поне петима народни представители, двама от тях от „Възраждане“, и поне пред трима комисари от охранителна полиция. Този човек се е засилил три метра, за да се блъсне в тази ограда, да ме удари мен, тъй като аз бях между двете пана, коментира Свиленски. Пуснал съм жалба в полицията срещу този човек, извадил съм си медицинско и той ще си понесе отговорността по съдебен ред, заяви той. Най-доброто, което според мен може да понесе, е нефинансова такава, а обществено полезен труд да почисти след като приключат ремонтните работи, добави Свиленски.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Лукас
преди 4 месеца

Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може----- https://tyny.to/sunex

Откажи