Мая Манолова с уникално искане за Паметника на Съветската армия

Ще върнат паметника. Ако те не го направят, следващото управление ще го направи, каза тя

Мая Манолова с уникално искане за Паметника на Съветската армия | StandartNews.com

Източник: бТВ

Вследствие на решението на съда областната управителка да се заеме със залепването на фигурите на постамента, ако желае да спазва закона. Ако не желае, има текстове в закона, които ще я заставят да го направи. Това каза в интервю за бТВ председателката на "Изправи се. БГ" Мая Манолова по повод казуса с Паметника на Съветската армия и решението на Административния съд в София да спре демонтажа на монумента.

Ще върнат паметника. Ако те не го направят, следващото управление ще го направи. В обществото има достатъчно непоносимост към безобразията, които се извършват от тази власт, заяви Манолова.

Сезирахме съда, защото областният управител си позволи да нареже паметника с флекс без всякакво законово основание. Не е налице административен акт, въз основа на който да се извършват варварските действия по отношение на паметника. Решението за съдбата на паметника трябваше да бъде взето от столичани чрез референдум, а не властта на сглобката, която се ползва с ниско доверие, да вземе такова решение. Да не говорим, че областната управителка си позволява да гази брутално закона в центъра на столицата, подчерта лидерът на "Изправи се. БГ".

Това е все едно аз своеволно да нарежа оградата на съседа си. Такъв пример дава областната управителка. Да не говорим, че по думите на самата областна управителка паметникът струва 20 млн. лева. Което означава, че става дума за длъжностно престъпление в особено големи размери. Време е за оставка и наказателна отговорност на областната управителка, коментира Мая Манолова.

Няма документ, който да казва на областната управителка – режи. Тя реже от политкоректност или защото Денков ѝ е разпоредил. Независимо от всичко България е правова държава, част от Европейския съюз, в която гражданите и управленските органи трябва да спазват закона. Българската история трябва да бъде пазена. Този паметник е в чест на воините, които спасиха Европа от кафявата чума. Това, че историята не ни харесва, не значи, че трябва да изрежем всички паметници. Тези хора, които ни управляват, не са построили нищо, те могат само да рушат. Надявам се, че на власт ще дойдат адекватни хора, включително леви, които ще спрат тези беззакония, каза още Манолова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Lazek
преди 4 месеца

Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----- https://da.gd/xlbio

Откажи