Служебният кабинет поема властта, министри предават ведомства

На официална церемония Кирил Петков ще предаде властта на Гълъб Донев

Служебният кабинет поема властта, министри предават ведомства | StandartNews.com

Днес встъпва в длъжност служебното правителство, което беше посочено вчера от президента Румен Радев.

На официална церемония в 12.00 часа кабинетът на Кирил Петков ще предаде властта в ръцете на Министерския съвет, раководен от Гълъб Донев.

Четвъртото служебно правителство на държавния глава запазва структурата на редовния кабинет и четирима вицепремиери ще застанат до служебния министър-председател - Лазар Лазаров, който ще отговаря и за социалната политика. Христо Алексиев, който ще е вицепремиер по икономическите политики и министър на транспорта и съобщенията. Иван Демерджиев като заместник министър-председател по обществения ред и сигурност и служебен министър на вътрешните работи и Атанас Пеканов, който се връща като вицепремиер по управление на европейските средства.

Всеки от министрите поотделно ще предаде ведомството, което е управлявал на наследника си.

Голяма част от имената в новия кабинет са били част от предишните три служебни правителства назначени от Румен Радев. Гълъб Донев е бил част от всички тях като негов ресор е социалната политика. Сред другите познати имена в кабинета са Крум Зарков, който застава на начело на министерството на правосъдието. Весела Лечева, която се отказа от борбата за 47-ия парламент заради конфликт с Корнелия Нинова, както проф. Велислав Минеков, който отново поема културното министерство.

ЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

Избори на 2 октомври. Ето го служебния кабинет

Пет изненади в служебния кабинет

Втори удар на Радев по Нинова. Враговете й в кабинета

Ето кой е новият стар глас на служебния кабинет

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай