Пет изненади в служебния кабинет

Ето кои са новите министри

Пет изненади в служебния кабинет | StandartNews.com

Пет изненади има в служебния кабинет на Румен Радев. Президентът разпусна днес 47-ото НС, обяви служебния екип и насрочи датата на изборите за 2 октомври. Служебните министри ще положат клетва утре в Гербова зала на "Дондуков" 2. Интересно е, че Радев е разширил политическата палитра на правителството. В него има както съветници на държавния глава, зам.-министри от правителството на Кирил Петков и социалисти.

ВИЖ ОЩЕ: Избори на 2 октомври. Ето го служебния кабинет

Най-голямата изненада е новият министър на икономиката и индустрията. Това е отстраненият от Корнелия Нинова шеф на Съвета на директорите на ВМЗ-Сопот Никола Стоянов. Назначаването му от президента е ясен знак за отношението на държавния глава към соцлидерката

Втората изненада е здравният министър Асен Меджидиев. Той е УНГ-специалист, повече от 10 години работи в "Пирогов". Меджидиев е председател на столичната лекарска колегия към БЛС. За мястото досега се споменаваше бившата здравна министърка Таня Андреева.

Третата изненада е Сашо Пенов. Професорът от Юридическия факултет на СУ "Св. Климент Охридски" ще бъде служебен министър на образованието. Днес адак. Николай Денков съобщи, че е отказал да продължи работата си и в служебното правителство.

Четвъртата изненада е министърът на туризма. Илин Димитров, който е от "Продължаваме промяната", досега бе председател на Комисията по туризъм в 47-оно НС.

Посланик, но не Марин Райков, ще е дипломат № 1. Във външно министерство влиза Николай Милков, който е посланик на България във Франция.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай