СДС си поиска министър в кабинета след ротацията

Ако се реши да се увеличи бройката на политическите фигури, да, ще имаме интерес да предложим фигура, каза Илия Лазаров

СДС си поиска министър в кабинета след ротацията | StandartNews.com

Източник: БНТ

Да има повече политически лица в правителството след ротацията ще настоява Съюзът на демократичните сили (СДС). Това съобщи главният секретар на съюза Илия Лазаров от Русе, като добави, че ако се стигне дотам, едно от тези лица трябва да е именно от техните редици.

Лазаров бе в крайдунавския град за регионална конференция на СДС.

"Дали е коалиция, дали е некоалиция, дали е сглобка, оформено мнозинство за управление е точният термин. То се състои от "Продължаваме Промяната-Демократична България", ГЕРБ-СДС и е с подкрепата на ДПС. С това мнозинство в парламента бяха постигнати тези 9 месеца къде по-добре, къде по-зле управление на България. То ще продължи за следващите 9 месеца след ротацията. Ние категорично смятаме, че трябва да има политически лица в това управление, които да носят и политическата отговорност, но и да провеждат политики, а не само менажиране. Политически фигури като министри смятаме, че трябва да участват в следващо правителство след ротацията", заяви Лазаров.

Той отчете, че към момента има 3 политически лица в правителството и ако се вземе решение да се увеличи броят им, то СДС ще иска да има свой представител в него. Лазаров добави, че конкретни имена могат да се коментират едва след едно такова решение и при яснота за ресора, който би могъл са управлява евентуалният представител на СДС в новия кабинет.

"Първо трябва да се разберат политическите партии в парламента, дали ще има или няма да има политически фигури извън тези, които са в момента. Мария Габриел, Денков - премиерът и Василев, засега това са политическите фигури. Ако се реши да се увеличи бройката на политическите фигури, да, ще имаме интерес да предложим фигура. И в зависимост от ресора, за който ще говорим. Ние имаме изявени фигури в различни сфери", каза още Лазаров.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай