Прекратяват пълномощията на трима депутати. Причината

Това предвижда програмата на Народното събрание за първия работен ден

Прекратяват пълномощията на трима депутати. Причината | StandartNews.com

Източник: БТА

Народното събрание да прекрати пълномощията на трима депутати, които са избрани за кметове на проведените местни избори, предвижда проектопрограмата на парламента за тази седмица, публикувана на сайта на институцията. Това са Евгения Алексиева от ГЕРБ-СДС, Петър Куленски от "Продължаваме промяната-Демократична България" и Калин Калапанков от "БСП за България", които са подали оставки.  

Евгения Алексиева беше избрана за кмет на район "Панчарево" в София. Петър Куленски е новият кмет на Пазарджик, а Калин Калапанков - на Брезово. 

Днес е първата сряда от месеца и съгласно правилника на Народното събрание парламентарните групи предлагат на ротационен принцип точки в дневния ред, които се разглеждат по същество. От "БСП за България" предлагат депутатите да обсъдят днес на първо четене изменения в Кодекса за социално осигуряване, от „Има такъв народ“ - промени в Закона за пряко участие на гражданите в държавната власт и местното самоуправление, а от „Възраждане“ искат парламентът да разгледа промени в Изборния кодекс, внесени от партията.  

В петък се предвижда депутатите да обсъдят ветото на президента Румен Радев върху промени в Закона за енергетиката. Като втора точка парламентът ще разгледа проект на решение за отмяна на предишно решение на 44-ото Народно събрание от 2018 г. и за приемане на проект за инвестиционен разход „Придобиване на основна бойна техника за изграждане на батальонни бойни групи от състава на механизирана бригада“. Предвиден е и редовен парламентарен контрол. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай