Петков проговори за Лукойл, смяната на министри в кабинета

ГЕРБ и ДПС започват да работят като една политическа формация, смята той

Петков проговори за Лукойл, смяната на министри в кабинета | StandartNews.com

Източник: бТВ

Не знам какво по-различно се случи с "Лукойл" в последните три седмици, когато заедно гласувахме решението за дерогацията за руски петрол да се прекрати от октомври 2024 г. Това призна пред бТВ съпредседателят на "Продължаваме промяната-Демократична България" Кирил Петков.

Той каза, че ще се радва да чуе аргументи, които да покажат, че ако се спре дерогацията на руския петрол по-рано от 2024 г., след една седмица няма да се качат цените на горивата на бензиностанциите. Ако някой докаже, че за една седмица няма да скочат горивата без дерогацията на руски петрол, ПП-ДБ ще подкрепят едно такова решение.

По думите на Петков ГЕРБ и ДПС започват да работят като една политическа формация. Това е честен начин да кажат на избирателите си, че застават заедно, коментира той.

Изтъкна, че премиерът Николай Денков е показал как се преодоляват политическите кризи и неговият рейтинг започва да се качва над останалите политици. Единственото нещо, което движи премиерът е да не се случи криза в България във връзка с бензина и дизела, посочи Кирил Петков.

"Силата на премиера Денков е, че когато е убеден в нещо, той е много твърд. Почти убеден съм, че ако реформите ще се случат, ще работим заедно, но ако не се случат, няма да работим заедно", каза Петков в отговор на въпрос заплашвал ли е министър-председателят с оставка заради дерогацията на руски петрол.

Кирил Петков внесе повече яснота за смяната на министри в кабинета след ротацията през март месец. Единствената ротация, на която сме съгласни е ротацията на премиера, уточни той, като добави, че трябва да има съгласие както между ПП и ДБ, така и с ГЕРБ-СДС за евентуална смяна на министри.

Според него промяна в сглобката може да има, само ако ГЕРБ-СДС решат да направят коалиция с ДПС, БСП и "Възраждане".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай