Новият стар кмет на Перник прочете присъдата на Нинова

Станислав Владимиров коментира партньорството с ГЕРБ

Новият стар кмет на Перник прочете присъдата на Нинова | StandartNews.com

Източник: БНТ

В Перник кмет отново стана Станислав Владимиров, както сочат данните при обработени 60,38% от протоколите. Той печели 80,28% от преброените до момента гласове.

"Такава подкрепа е много задължаваща. Това е резултат, който ме прави горд. Очакванията към мен ще бъдат още по-високи", каза Владимиров.

Има съмнения, че неговият съименник - Станислав Стойнев – може да е получил няколко процента, предназначени за Владимиров, заради сходството в имената. "Цял ден го получавахме като информация. Явно хората в бързината и вълнението са допуснали тази грешка", поясни кметът.

Станислав Владимиров коментира партньорството с ГЕРБ, които печелят едва 22,96% от гласовете за общински съвет. Движение за просперитет на Перник, с което партията на Борисов си партнира, печели 25,74%.

"Трудно е в съвременната политика да се правят партньорства и те да бъдат устойчиви. Изградих партньорство с Бойко Борисов през последните 4 години, което устоя и съм сигурен, че ще продължи и в бъдеще. То е свързано основно с развитието на нашия град. Когато такъв тип партньорство се е съхранило и надградило, не смятам, че трябва да бъде разваляно заради удоволствието на някой партиен лидер".

А такъв партиен лидер се явява Корнелия Нинова. "Госпожа Нинова не търпи някой да е победител. Приема, че нейният овехтял трон е застрашен. За всеки, който изпъкне, се пускат тролове и фалшиви новини. Тръгва се към саморазправа с него. Помия се изля и върху президента Радев. Кой нормален човек ще търси партньорство с нея? Много скоро ще видите отношението на Корнелия Нинова към Ваня Григорова. Григорова дава заявка за лидер на лявото. Мисля, че много скоро ще има друг лидер", прогнозира Станислав Владимиров.

Твърденията, че ще бъде в основата на формирането на проект около президента той коментира така: "Аз съм проект около Перник. Не харесвам политици, които скачат от пост на пост. Целият ми фокус е свързан с Перник. В лявото ще се роди нещо ново. Няма как това огромно пространство да остане непредставено. Всичко, което бих припознал като мои виждания, бих го подкрепил. Проектите, създадени на сила не са устойчиви. Ще се роди нещо естествено. Може да не е около един лидер".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай