Бомбата избухна! Ето какво иска Ваня Григорова от съда срещу Васил Терзиев

Жалбата е изпратена на Общинската избирателна комисия за незабавно комплектоване

Бомбата избухна! Ето какво иска Ваня Григорова от съда срещу Васил Терзиев | StandartNews.com

Загубилата на балотажа на местните избори в София кандидатка Ваня Григорова обжалва в Административния съд на София-град резултатите от вота в неделя, предаде БНР.

Освен от нея, жалбата е подписана и от Иван Таков, в качеството му на председател на БСП-София и представляващ местната коалиция "БСП за България" и е срещу решението на столичната Общинска избирателна комисия, с което за кмет на София беше обявен Васил Терзиев - кандидатът на коалиция "Продължаваме Промяната-Демократична България (Спаси София)". Изрично е направено искане и за спиране на предварителното изпълнение на решението.

От Върховния административен съд съобщиха, че жалбата е изпратена на Общинската избирателна комисия за незабавно комплектоване с административната преписка. След постъпване на преписката незабавно ще бъде образувано дело и на случаен принцип ще бъде избран съдия-докладчик.

Искането за спиране на предварителното изпълнение на решението, с което Васил Терзиев беше обявен за кмет на София, ще бъде разгледано веднага след образуването на делото, уточняват от съда.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
2 Коментара
АК47
преди 5 месеца

ТУКА.МАЧА.БЕ.КУПЕН.ПРЕДИ.ДА.СЕ.ИГРАЕ

Откажи