Социолог посочи истинския резултат от изборите в София

Син ли е господин Терзиев, това е питането

Социолог посочи истинския резултат от изборите в София | StandartNews.com

Източник: БНТ

Не толкова Ваня Григорова загуби, колкото Васил Терзиев не спечели убедително. Имаше сериозни препятствия за хората, които трябваше да направят този избор, заяви пред БНТ социологът Боряна Димитрова от "Алфа рисърч".

По последни данни на ЦИК от 7 часа Васил Терзиев печели битката за София с 48.17%, а Ваня Григорова е с 46.92%.

"Анализаторите имахме мнение, че по-напрегнатият балотаж ще е между Васил Терзиев и Ваня Григорова. Анализите още тогава показваха много малка разлика", каза още Димитрова.

"Градската десница беше изправена пред сериозно изпитание да има три кандидата - Хекимян, Терзиев и Вили Лилков. Всеки от тези кандидати беше силно оспорван от другите кандидати на десницата", смята социоложката.

"Син ли е господин Терзиев, това е питането. Кандидатурата му според мен е свидетелство, че част от тези етикети вече не работят", коментира Първан Симеонов от социологическата агенция "Галъп интернешънъл".

"Имаме едно по-скоро мажоритарно гласуване за Григорова, а това за Терзиев е по-скоро партийно. Струва ми се, че ГЕРБ са гласували с известно злорадство срещу ПП-ДБ. При Григорова имаме едно нишово послание и тя беше предпочетена, за мен това е едно наказателно гласуване", каза още Симеонов.

Според социолога от "Галъп", ако Костадин Костадинов от "Възраждане" беше подкрепил Ваня Григорова, то тя щеше да спечели кметския стол на София.

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Софиянец
преди 5 месеца

Вечерта в неделя проф.Стоянович го каза чудесно пред Ризова: По-добре неосъществен буржоа, отколкото автентичен плебей. Но ако Ваня гътне Корнелия, от това ще произтече някакво по-всенародна благина. Защото опозиция трябва да има, но да знае и може да е опозиция.

Откажи