Нов морал в общината ще налага избраният нов кмет на Плевен

„Вярвам в подкрепата на плевенчани и тяхното желание за промяна”, заяви Валентин Христов

Нов морал в общината ще налага избраният нов кмет на Плевен | StandartNews.com

Източник: Нова телевизия

„Трябва да наложим нов морал в общината, трябва да има прозрачност и трябва да започнем борба с корупцията”, заяви пред Нова телевизия Валентин Христов от ГЕРБ, за когото данните на ЦИК сочат, че  е новият кмет на Плевен.

На първи тур Христов водеше с малко над 1% пред опонента си – досегашния кмет Георг Спартански. На балотажа обаче Христов увеличи преднината си с малко над 30%.

„Вярвам в подкрепата на плевенчани и тяхното желание за промяна”, заяви Христов.

Решението да замени болницата с кметския стол не било лесно. „След разговори бях убеден, че ще мога да бъда полезен за града, че ще имам подкрепа, за да извърша всичките тези промени, от които се нуждае Плевен и да ги решим”, каза Христов.

Няма обаче да изостави напълно работата си на лекар. „След работно време ще мога да хода в болницата и да бъда при моите пациенти. Те винаги са ми се обаждали за съвети, за консултации. Аз ще продължа да отговарям на техните обаждания и това, което ще правя за тях в болница като консултация и като работа, ще бъде абсолютно безплатно, тъй като аз няма да бъда на трудов договор”, каза Христов.

Той отхвърля обвиненията на Георг Спартански, че е спечелил с корпоративен вот. „Разликата между мен и бившия вече кмет е 10 000 гласа. Това не може да бъде корпоративен вот”, защити се Христов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай