Нинова с първи думи за Божков, отправи необичаен призив към Радев

Нинова коментира и избора на новите конституционни съдии

Нинова с първи думи за Божков, отправи необичаен призив към Радев | StandartNews.com

Източник: бТВ

Лично не познавам Васил Божков, чувам коментари, че е аналитичен човек. Вероятно е видял, че в последните години БСП е последователна в борбата срещу модела ГЕРБ. Това сподели пред бТВ лидерът на БСП Корнелия Нинова по повод твърденията, че поставеният под домашен арест бизнесмен само нея не е критикувал в последните дни.

По думите й той като наблюдателен човек е видял тази последователност на партията й.

"Нямам представа защо Борисов ме свързва с него. Защото той (Борисов - бел.ред.) е олицетворение на този модел, срещу който се бори БСП. Задкулисие. И той е от злото, което направи тази сглобка", коментира лидерът на социалистите думите на Борисов, че когато няма какво да кажат тя и Божков, свързват името му.

Нинова коментира и плановете на Божков да влезе в политиката и дали БСП би си партнирала с него.

"Не се е появил с политическа платформа, с послания. Нека да видим с какво ще се появи. Не бива политически оценки да правим на бизнес начинание", коментира Нинова новините за бъдещ политически проект на Божков.

"Нека Божков Божков какво иска да прави и ще преценим", каза още тя.

Нинова коментира и избора на новите конституционни съдии. По думите ѝ няма как те да останат безпристрастни. Тя е на мнение и че Атанасова и Белазелков ще изпълняват политически поръчки и ще пазят гърбовете на Кирил Петков, Христо Иванов и Бойко Борисов. „Десислава Атанасова няма достатъчно опит като конституционен съдия“, категорична бе Нинова.

Президентът Радев със служебните си кабинети превиши правомощията си. Те трябва само да проведат изборите. 14 000 души бяха уволнени по време на управлението им, договорите за F-16... На тези неща трябва да се сложи законова рамка, но не трябва да се премахват служебните кабинети", коментира Нинова.

Тя обаче призова Радев да не отиде на клетвата на конституционните съди. "Ако държи на това, което казва, нека го покаже с действия. Ние като партия каквото може да направим, го правим. Ще подадем жалба. Ако президентът не отиде, следва нова процедура", каза още тя.

Тя отново захапа "сглобката". "Да видим сега как ще гласуват за регулаторите. Христо Иванов и ПП да гласуват и после да кажат: "Опа, сгрешихме". Но те вече ще са овладели регулаторите", коментира лидерката на БСП.

По повод ръководството на комисията за спецслужбите и ротационния принцип, при който сега "Възраждане" я поемат, Нинова коментира: "Когато гласувахме този правилник, те знаеха, че "Възраждане" рано или късно ще бъде председател на тази комисия и че са проруска партия."

На прага на ротацията, която ще се извърши през март месец, Нинова обясни, че БСП винаги защитава българския национален интерес, само че разделението на евроатлантици и проруски е смокинов лист.

За предстоящите европейски избори през лятото, Нинова заяви, че не изчислява колко евродепутати ще имат социалистите. Целта е да се изпратят проевропейски хора в Европа, в която да се защитава националния интерес, коментира тя.

Нинова запита управляващите дали са съгласни с това да унижават България и страната ни да бъде лишена от право на вето, което застрашава националния интерес. Управляващите, като са евроатлантици, това европейско решение ли ще е, запита Нинова. Нинова разкритикува сегашните евродепутатите на БСП, които не са защитавали интересите на партията и на хората.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
2 Коментара
Пенка
преди 3 месеца

Хора, знаете ли, че с повишаване на имунитета вие ще се отървете от хроничните заболявания и ще се предпазите от всякакви вируси, освен това ще се почувствате по-млади. Подсилвам имунитета си с едно от най-добрите лекарства и го купувам тук---- https://use.my/zf32

Откажи
До:Пенка
преди 2 месеца

Съд и затвор за такива като Вас!

Откажи