Нинова обяви важно решение! Свързано е с евроизборите

По думите ѝ няма хаос в опозицията

Нинова обяви важно решение! Свързано е с евроизборите | StandartNews.com

Източник: БНТ

"Няма да водя листата на БСП за кандидати за депутати в Европейския парламент. Няма да ставам евродепутат", обяви лидерката на социалистите Корнелия Нинова в интервю за БНТ. Аз не съм Сергей Станишев, заяви Нинова.

Тя коментира действията на управляващите. "Това не е просто мнозинство от 160 гласа, това е пълзящ диктат. Погазват се основни принципи на държавността. Готвят се да разпределят регулаторите на три квоти, според партиите в сглобката - ГЕРБ, ДПС и ПП, БСП няма да участва в политически пазарлък, ще предложим свои хора, които няма да бъдат депутати, а експерти", каза Нинова.

По думите ѝ няма хаос в опозицията.

"Ненормалното се представя като норма, легитимира се през законите. Заявихме, че сме готови да подкрепим жалбата в Конституционния съд, заедно с "Възраждане" и "Има такъв народ", но не бяхме потърсени", допълни Корнелия Нинова.

"Няма ползи от влизането на България в Шенген. Това не е успех, това е провал. Унижиха ни на прага на европейските избори. Логиката е пълноправно членство или никакво", каза още Нинова.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай