Маратонски преговори! След 10 часа се случи нещо невиждано (СНИМКА)

Историята не помни такава Хепи коалиция

Маратонски преговори! След 10 часа се случи нещо невиждано (СНИМКА) | StandartNews.com

Днес е вторият ден, в който продължават консултациите между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ за съставяне на ново правителство на ротационен принцип.

Съвременната българска история не помни такива маратонски преговори, които продължават и в момента вече над 10 часа.

Националният координатор на ГЕРБ Никола Николов и говорителят на ПП-ДБ Найо Тицин бяха заснети да носят храна за участниците в преговорите, съобщава БГНЕС. 

ВИЖ ОЩЕ: Какво става? Пълна мистерия с преговорите между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ

Засега няма съобщения за резултат от преговорите, които се водят вече втори ден от излъчените от ПП ДБ и ГЕРБ СДС преговорни екипи за постигане на съгласие за съставяне на правителство с премиер Мария Габриел. 

Габриел ръководи изцяло дамския екип на ГЕРБ, а премиерът в оставка Николай Денков участва заедно с четиримата съпредседатели на коариция ПП-ДБ. Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и днес не откликна на поканата да се включи. Вчера преговарящите отказаха коментар. Днес на влизане единствено Деница Сачева лаконично заяви, че диалогът е конструктивен, но няма да коментират преди приключване на разговорите.

Сачева с първи думи за преговорите. Рунд 2 за властта започна

Нагласата е днес разговорите да бъдат финализирани и да бъде постигнато съгласие да се подпише писмен документ с конкретни ангажименти за реформи и за механизма за вземане на решения, включително за назначенията в регулаторните органи. И това да се случи преди назначените за утре консултации при президента. 

Все още няма яснота дали тази вечер преговарящите ще дадат изявления пред медиите.

 

 

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай