Сачева с първи думи за преговорите. Рунд 2 за властта започна

В парламента продължават разговорите за ротацията

Сачева с първи думи за преговорите. Рунд 2 за властта започна | StandartNews.com

"Преговорите вървят много конструктивно". Така Деница Сачева е определила как вървят разговорите между формацията на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ как да продължи управлението и дали ще се осъществи ротацията, съобщава БНТ.

ВИЖ ОЩЕ: Андрей Райчев разкри тайния план на Борисов

Преговорният екип на ГЕРБ-СДС вече е в сградата на Народното събрание, като се очаква всеки момент към него да се присъедини и този на ПП-ДБ.

ВИЖ ОЩЕ: Рунд 2 за властта. Нови преговори, високо напрежение

Припомняме, че преговорите между екипите на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ за съставяне на правителство след ротацията продължават и днес. Те започнаха вчера в Народното събрание. Преди и след срещата участниците в нея отказаха коментар.

ВИЖ ОЩЕ: Извънредно! Рунд 1 за властта приключи. Какво се разбраха?

Преди разговора между двете формации отново бяха разменени взаимни обвинения.

Преди срещата вчера на двете формации в НС една от партиите в ПП-ДБ – "Да, България" се събра на национална конференция.

ВИЖ ОЩЕ: "Да, България" със съдбовен избор и нова оферта към Кирил Петков

На форума лидерите на коалицията се обявиха за продължаване на работата на кабинет с ротационен премиер, но поставиха 12 условия за приемане на "амбициозен пакет от реформи" и "формиране на ясно, обвързано мнозинство с отказ от образуване на плаващи мнозинства:

"Защото това пътят към отказ от реформи, към провал. Ако можем да получим такъв отговор, има смисъл да има кабинет", каза Христо Иванов.

Той определи като лош вариант отиването на избори.

"Тихичко, някои от тях - хайде, да не ги обвиняваме всичките, казаха: "По никакъв начин не искаме да се връщаме към старата система".

В позиция на кметовете на ГЕРБ, разпространена от пресцентъра на партията, се казва, че "посредственият опит да се внесе разделение в най-голямата политическа сила и преди началото на преговорите за управление на страната е нелепо, недостойно и неетично".

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай