"Да, България" със съдбовен избор и нова оферта към Кирил Петков

Иска специален механизъм за вземане на решения

"Да, България" със съдбовен избор и нова оферта към Кирил Петков | StandartNews.com

Съдбовен избор направи партията на Христо Иванов „Да, България” на Третата си национална конференция, след което прати специална оферта към „Продължаваме промяната” на Кирил Петков.

ВИЖ ОЩЕ: В 12 без 5: Христо Иванов с 12 условия към ГЕРБ

"Да, България" избра да се кандидатира за член на Европейската народна партия, където от години е ГЕРБ.

ВИЖ ОЩЕ: Кирил Петков отсече! Ще има ли управление без ГЕРБ

„За“, членство в ЕНП са гласували 533 делегати, за членство в Алианса на либералите и демократите за Европа (АЛДЕ) – 36, а 45 от членовете на формацията искат тя да не се присъединява към нито едно политическо семейство в Европейския парламент, предаде БТА.

Малко по-късно "Да, България" излезе с предложение към колегите от ДСБ и "Зелено движение" да подобрят работата си и да консолидират дейността в "Демократична България" чрез общи заседания на органите на трите формации. Трябва да създадем програмен борд, който да изготви новата програма на обединението за свободна, сигурна и модерна България, която да отговаря и на новите предизвикателства, в които в момента живеем, каза Надежда Йорданова. Бившата правосъдна министърка уточни, че са отправили предложение и към "Продължаваме промяната" да се включи в програмния борд.

"Въпрос на преценка на колегите е, очаквам и те да се включат в дебатите", каза Йорданова.

"С първото решение от днешната конференция дадохме мандат на нашите ръководни органи как да влязат в разговорите с ротацията. Няма нищо нищо ново, нито изненадващо. Ние поставяме на преден план реформите, които трябва да бъдат извършени и съответно да бъде изготвен писмен документ, в който ясно да бъдат поети съответните ангажименти за реформи и механизми за вземане на решения", уточни тя.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай