Рунд 2 за властта. Нови преговори, високо напрежение

ГЕРБ и ПП-ДБ разговаряха снощи 4 часа без окончателен резултат

Рунд 2 за властта. Нови преговори, високо напрежение | StandartNews.com

Рунд 2 за властта предстои днес, след като снощи ГЕРБ-СДС и „Продължаваме промяната – Демократична България” разговаряха 4 часа без окончателен резултат за ротацията. Преговорите между екипите на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ за съставяне на правителство продължават и днес. Преди и след срещата снощи участниците в нея отказаха коментар. Преди разговора между двете формации отново бяха разменени взаимни обвинения.

ВИЖ ОЩЕ: Извънредно! Рунд 1 за властта приключи. Какво се разбраха?

Преди срещата на двете формации в НС една от партиите в ПП-ДБ – "Да, България" се събра на национална конференция. Хората на Христо Иванов се обявиха за продължаване на работата на кабинет с ротационен премиер, но поставиха 12 нови условия за приемане на "амбициозен пакет от реформи" и "формиране на ясно, обвързано мнозинство с отказ от образуване на плаващи мнозинства.

ВИЖ ОЩЕ: Преговорите започнаха: Кирил Петков подрани, ГЕРБ се скри

"Защото това пътят към отказ от реформи, към провал. Ако можем да получим такъв отговор, има смисъл да има кабинет", каза Христо Иванов.

ВИЖ ОЩЕ: В 12 без 5: Христо Иванов с 12 условия към ГЕРБ

Той определи като лош вариант отиването на избори. Изявление на Кирил Петков в подкрепа на Асен Василев доведе до гневна реакция на ГЕРБ, след като Петков разказа за среща с техни кметове: "Тихичко, някои от тях - хайде, да не ги обвиняваме всичките, казаха: "По никакъв начин не искаме да се връщаме към старата система". Петков взриви ГЕРБ с твърдението, че кметовете на ГЕРБ харесвали повече Асен Василев като финансов министър, отколкото Владислав Горанов.

ВИЖ ОЩЕ: Страшен скандал с Кирил Петков. Кметове подскочиха като ужилени

В позиция на кметовете на ГЕРБ, разпространена от пресцентъра на партията, се казва, че "посредственият опит да се внесе разделение в най-голямата политическа сила и преди началото на преговорите за управление на страната е нелепо, недостойно и неетично".

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Илия
преди 1 месец

Луд ceкc няколко часа, силна еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишен тeстoстеpон и безoпаcно на всяка възpaст! Не пpопyскайте шансa да напpавите секса си незабpавим:---- https://use.my/man

Откажи