Страшен скандал с Кирил Петков. Кметове подскочиха като ужилени

Страшен скандал с Кирил Петков. Кметове подскочиха като ужилени | StandartNews.com

Страшен скандал забърка съпредседателят на ПП Кирил Петков броени часове преди да започнат важните преговори за бъдещето на сглобката и кабинета.

Всичко започна по време на речта му по време на висшия форум на ДБ.

Там той подкрепи Христо Иванов в мотивите, че Асен Василев трябва да остане финансов министър, защото сме на финала на приемането ни в Еврозоната, но прибави още един аргумент, който взриви политическата ситуация.

Той разказа, че кметове на ГЕРБ биха предпочели Василев, а не бившия финансов министър от кабинета "Борисов" Владислав Горанов да е на поста и да прави бюджета.

Реакцията не закъсня. Десетки кметове излязоха с декларация срещу Петков.

"Ние, кметовете от ГЕРБ, остро възразяваме срещу днешните опити за внушения, които председателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков направи на националната конференция на "Демократична България".

Посредствените опити да се внесе разделение в най-голямата политическа партия в България, и то часове преди началото за преговори за управлението на страната в следващите месеци е нелепо, недостойно и неетично", заявиха  кметовете от ГЕРБ в остра позиция.

Те  се противопоставят и на изказването му, че в ГЕРБ имало лагер и  разделения.

Има различни мнения, различни идеи, но политическите ни действия винаги са единни, категорични са градоначалниците от ГЕРБ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай