Димитър Ганев припомни за друго изпито турско кафе

Борисов и Местан се срещнаха в Кърджали, беше кафе на помирението, каза Ганев

Димитър Ганев припомни за друго изпито турско кафе | StandartNews.com

Политологът Димитър Ганев излезе с интересен коментар относно турското кафе, което като мотив влезе в задочната престрелка между лидера на ДПС Делян Пеевски и съпредседателя на ДБ Христо Иванов. 

„Прословутото турско кафе се появи в медиите по време на срещата на Бойко Борисов с Лютфи Местан в Кърджали, припомни той в студиото на Би Ти Ви.

Тогава те изпиха турското помирително кафе, добави Димитър Ганев..

Когато сега чух за „мазното турско кафе“ си припомних, че това е мотив, който се появява за втори път в българската политическа история“, категоричен е политологът.

Според него въпросът е дали тези конфликтни ситуации и противоречия ще доведат до някакви реални последици – например, до разглобяването на т.нар. сглобка.

Той е категоричен, че към днешна дата нито една политическа партия няма изгода от провеждането на предсрочни парламентарни избори.

Колегата му Любомир Стефанов пък заяви, че основните политически партии в парламента са провели преговорите по предложения от „Продължаваме промяната“ документ (т.нар. меморандум) отзад напред.

„Ако искаш да обсъдиш нещо с партньорите си, първо им се обаждаш, след това влизате в един процес на опознаване на този документ, на анализ и на разбиране. Едва по-късно си казвате, каквото искате, през медиите – ако има някакво разминаване в мненията и за да се постигне някакъв натиск“, поясни Стефанов.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай