Кой печели от разделението в сглобката? Мнението на топ социолог

В съзнанието на президента стои темата за създаването на нов политически проект

Кой печели от разделението в сглобката? Мнението на топ социолог | StandartNews.com

Източник: Нова телевизия

Президентът Румен Радев не само не се е сближил с ГЕРБ и ДПС, а точно обратното – скандалите в сглобката са в негова полза, смята социологът и политически анализатор Емелина Славкова.

В съзнанието на президента стои темата за създаването на нов политически проект, и всички тези събития, които наблюдаваме и които могат да бъдат свързани с регулатори, министри и промени в съдебната система, в съзнанието на хората отекват като просто, че някакви хора трябва да си намерят постове и всеки иска да има повече постове, обясни Славкова.

Аз като изследовател на общественото мнение, виждайки ежемесечно данни, мога да твърдя със сигурност, че това, което наблюдаваме като политическия разговор, не отеква изключително добре за някакви реформи и това няма как да не налива вода в мелницата на президента. Тоест, той ще се дистанцира от целия този процес, без да се намесва в него, и ще решава в каква посока да тръгне в зависимост от това какъв ще бъде в крайна сметка окончателния резултат от разговорите, добави тя.

Това е по-скоро е печеливша дистанция, но със сигурност, ако има нов политически проект, то това ще размести политическата карта, в която може да влезем, и може да  стигне до други размествания и други конфигурации, за чиито в момента влизаме в такива хипотези, че нямаме може би въображение още да си ги представим, каза още Евелина Славкова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай