Кметът на Кърджали с поздрав за Рождество. Подарък от Пеевски

Църковни календари за миряните

Кметът на Кърджали с поздрав за Рождество. Подарък от Пеевски | StandartNews.com

Кметът на община Кърджали Ерол Мюмюн посети на светлия християнски празник Рождество Христово централната църква „Св. Георги Победоносец“.

Енорийският свещеник Отец Петър Гарена каза пред присъстващите на молитвата , че традициите и разбирателството са важни за всички кърджалийци, независимо каква религия изповядват и че от всички нас зависи да живеем в мир и спокойствие и да споделяме своите празници.

Той благодари на председателя на ПГ на ДПС Делян Пеевски за осигурените за миряните църковни календари.

Благодари и на Ерол Мюмюн, че с присъствието си в храма показва, че е кмет на всички кърджалийци, добави свещеникът.

Кметът поднесе поздравления на присъстващите в храма за Коледа и им пожела светли дни..

„Коледа носи в себе си вековните традиции за мир, любов, семейна топлина и уют, смирение. Искам да Ви пожелая да бъдете здрави преди всичко, да имате многобройни поводи за радост и усмивки, да бъдете смирени, да почитате вярата, да почитате по-възрастните и нека силата на Господ бъде над нас и да ни пази всички нас!“, каза в приветствието си към миряните кметът.

Ерол Мюмюн раздаде на миряните църковните календари, осигурени от председателя на ПГ на ДПС Делян Пеевски.

Привечер популярната рок група D2 изнесе коледен концерт в центъра на Кърджали. Откритата сцена до коледния базар се препълни със стотици жители и гости на града, които се забавляваха, пяха и аплодираха своите любимци на Рождество Христово.

Кметът заяви, че днешният концерт ще се превърне в традиционен за кърджалийци по време на коледните и новогодишните празници, предава 24 Родопи.

 

 

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Еди
преди 4 месеца

Е, поне кмета на Кърджали спазва някаква учтивост и може би превзето "уважение", докато кмета на Момчилград изобщо не спомена Коледа в обръщението си....

Откажи