Изключват ли БСП от ПЕС? Проговори човек на Нинова

Ние сме държава на абсурда, на слугинажа, трябва да се намери нов път на развитие на страната, каза Борислав Гуцанов

Изключват ли БСП от ПЕС? Проговори човек на Нинова | StandartNews.com

Източник: БНТ

Няма опасност БСП да бъде изключена от Партията на европейските социалисти, заяви в интервю за БНТ топ представителят и депутат от партията Борислав Гуцанов. За подобна възможност се заговори тази седмица, предвид някои от позициите на БСП по актуални и важни въпроси в национален и международен план.

“Ако говорим за джендърство и Истанбулска конвенция, БСП винаги сме били против нея. Тогава наистина е трудно да се намерят допирни точки, ако това е разделителната линия. Ние си имаме наши ценности, спазваме ги и сме длъжни да ги спазваме, защото и Конституцията на България е пределно ясна по този въпрос. Има неща, които са приемливи, има неща, по които и двете страни трябва да намерим допирна точка по тях, ако ли не - ние не сме партньори”, обясни Гуцанов.

Ние сме държава на абсурда, на слугинажа, трябва да се намери нов път на развитие на страната. Ние го търсим в политическо обединение, защото БСП е единствената алтернатива на това, което се случва в страната, декларира още депутатът от БСП по повод намеренията за сформиране на “голям фронт – ляво-център-патриотичен”.

“БСП винаги е била патриотична партия още от самото ѝ създаване преди 132 години”, каза той и подчерта, че има разлика между патриотизъм и краен национализъм.

Той акцентира, че голямата идея е ляво-център, защото политическият център е “абсолютно свободен в момента”, да се обедини с патриотичното.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
bekka
преди 4 месеца

Отслабнете без диета и спорт? истински е и не е скъп, подходящ за всички (жени и мъже), безопасен на всяка възраст, ще видите резултата само след няколко дни. Това е най-продаваното лекарство за отслабване в света, вече и в България.----- http://gg.gg/ketox

Откажи