Илхан Андай: Чрез Пеевски се сбъдва мечта на Ахмед Доган

Областните структури на ДПС започнаха да издигат кандидатурата на Пеевски за председател на Движението

Илхан Андай: Чрез Пеевски се сбъдва мечта на Ахмед Доган | StandartNews.com

Източник: бТВ

Движението за права и свободи (ДПС) навлиза в друга орбита. Сбъдват се мечтите на Ахмед Доган - Иван да е начело, а не Хасан. Това мнение за политическата формация сподели пред бТВ журналистът Илхан Андай.

Областните структури на ДПС започнаха да издигат кандидатурата на Делян Пеевски за председател на Движението. Според Андай в този случай „може да говорим за един осъзнат рефлекс на областните структури и на лидерите по места“.

„Доста дълго време ДПС харесва работягите. Тези, които правят ихтибар на човека, който пък инвестира с бюлетината си. Трябва да приемем, че етническите турци не искат вече да са сърдечни страдалци, а европейци“, добави Илхан Андай. 

„Делян Пеевски за мен е феномен в българската политика през последните 5-6 месеца. С неговата хиперактивност, комбинативност и медиаторски умения той успя да върне центъра на властта в българския парламент. И от най-обругавания се превърна в значим партньор за всички парламентарни групи“, написа преди дни Ахмед Доган в словото си към членовете на Централния съвет на ДПС.

След писмото на Доган и след като вече над 15 областни структури номинират само Пеевски, едва ли ще очакваме друга новина. Но пък не е лошо да има единствена кандидатура на базата на това, което се очаква от Движението като работа, продължи Илхан Андай.

Той описа ситуацията в ДПС така: „Имаме един отслабнал като позиция вече бивш председател Карадайъ. Имаме една неработеща младежка формация. Там между другото е отстранен и младежкият лидер Сезгин Мехмед. Имаме един екип на стария председател, който е имитирал по-скоро дейност през последните години и неизпълнение на спуснатите норми по време на избори.“

Според журналиста на фона на това нещо имаме един силно играещ Делян Пеевски и на местните избори, и в парламента в последните 5-6 месеца. Дейността на Пеевски рефлектира и върху това да се движи машината Министерски съвет.

Имало е да става в ДПС, но пък става много бързо, което създава малка нервност, но и много дюлгерска енергия за създаване на нов дом, заключи Андай.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай