Христо Иванов иска гаранции за машинното гласуване

Гласувах за модерна, европейска София, която се развива с бързи крачки напред

Христо Иванов иска гаранции за машинното гласуване | StandartNews.com

Източник: БГНЕС

"Гласувах за модерна, европейска София, която се развива с бързи крачки напред, която реализира огромния си потенциал, не се оглежда назад, а гледа напред." Това каза пред репортери съпредседателят на "Продължаваме промяната-Демократична България" Христо Иванов, след като гласува с машина в секция в 93-то средно училище в София на балотажа на местните избори.

Той посочи, че машинното гласуване е сигурно, удобно, гарантиращо гласа на избирателя. Този вот ще определя посоката на развитие на града и на страната, заяви Иванов и призова хората да гласуват.

Ще трябва да проведем разговор как да гарантираме машинното гласуване, машинното отчитане на гласовете, каза Иванов в отговор на въпрос за необходимостта от промени в Изборния кодекс, която аргументира с "войната срещу машинното гласуване и дългогодишните опити за дискредитацията му". Иванов изтъкна, че този начин на гласуване запазва доверието на гражданите и по думите му това ще се види и днес в изборните резултати.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
2 Коментара
Тъ Пак
преди 5 месеца

Ристе Шорошпията е гласувал за Шорош.

Откажи
Гладоподавател
преди 5 месеца

Защото е на хранилка при Сорос. Едва ли Ристе Лодкаря прави разлика между капут и презерватив, макар,че има прилика с едното.

Откажи