Халил Летифов: Задачата на ДПС е да постигне целите, които стоят пред цяла България

Зам.-председателят на ДПС беше сред гостите на 11-ата редовна отчетно-изборна областна конференция на движението в Разград

Халил Летифов: Задачата на ДПС е да постигне целите, които стоят пред цяла България | StandartNews.com

За да може да прилагаме българския етнически модел и да постигаме нашите цели, трябва да търсим и партньори. Налага се да бъдем партньори и с тези, които не стават да почитат жертвите на комунистическия режим, както и с тези, които са основните опоненти в нашите райони. Това заяви днес в Разград заместник-председателят на Движението за права и свободи (ДПС) Халил Летифов.

По думите му обаче задачата на ДПС е да търси приятелства, да прави тази политика на възможното, за да постигне целите, които стоят не само пред партията, но и пред цяла България.

„Отговорността пред нас е да пазим етническия модел, да го надграждаме, да правим първите стъпки, да бъдем отворени, да приемаме различните, но и да се интегрираме самите ние и да отстояваме това, което имаме, за да развиваме модела“, посочи още зам.-председателят на движението. Според Халил Летифов основната отговорност и задължение на членовете на ДПС е да оставят една по-силна организация и надграденото за следващите поколения. Това по думите му е формулата на успеха и на развитието на Движението за права и свободи в бъдеще.

Зам.-председателят на ДПС беше сред гостите на 11-ата редовна отчетно-изборна областна конференция на движението в Разград. Във форума участваха 289 делегати. Сред официалните лица бяха още д-р Нигяр Сахлим, член на Централното оперативно бюро на ДПС, народните представители от Разградски избирателен район инж. Ахмед Ахмедов и Ихсан Хаккъ, д-р Хасан Адемов - бивш министър на труда и социалната политика, кметовете на общини, председателите на общинските съвети и др.

С пълно единодушие за председател на Областния съвет на ДПС беше преизбран Мехмед Салим. Той отбеляза, че осъзнавайки отговорността и очакванията им, ще работи всеотдайно за авторитета на Движението за права и свободи. Преди това Салим направи обстоен отчет за работата, свършена от общинските съвети и Областния съвет през изтеклия мандат.

Конференцията номинира Делян Пеевски и доц. д-р Джевдет Чакъров за съпредседатели на ДПС. Излъчени бяха и делегати за националната конференция в София. Делегатите приеха и предложения за решения, които да бъдат възложени на Централния съвет на ДПС. Сред тях са предприемане на необходимите процедури и осъществяване на всички законови и регулаторни действия и изисквания с цел превръщане на джамията „Ибрахим Паша“ в Разград в действащ молитвен храм, който да бъде отворен за посещения както по време на религиозните празници, така и за петъчните молитви на мюсюлманската религиозна общност в града, както и възстановяване на турския театър в Разград, като важен културен обект, допринасящ за разнообразието и богатството на културния живот в Разград и региона.

По време на конференцията бяха връчени и плакети за членове на организацията с най-дългогодишен опит и най-младите делегати.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай