Енергийният министър каза истината за авариите с тока

Все още има малки населени места без ток, а екипите работят по проблемите

Енергийният министър каза истината за авариите с тока | StandartNews.com

Повече от 90% от авариите по електроразпределителната мрежа у нас са отстранени. От 12 185 засегнати трафопоста,  90% от тях са поправени с подсигурено електрозахранване. Това съобщи в интервю за Нова телевизия министърът на енергетиката Румен Радев.

Той уточни, че все още има малки населени места без ток, а екипите работят по проблемите.

„Напълно разбирам гнева на хората. Ситуацията е извънредна. Мокрият и обилен снеговалеж доведе до счупени клони  и паднали дървета. 684 са екипите, които работят на терен”, каза министърът.

Радев добави, че големите щети са били по стълбовете. Основен проблем е трудният достъп до тях и невъзможността да бъдат достигнати, въпреки високопроходимата техника. Проблемите са най-вече в прекъсване на трасетата”, добави още той.

„Мрежа се поддържа не само с ремонт, а чрез рехабилитация. Поетапно трябва да се върви към премахване на въздушните трасета и преминаване към подземни, добави” Радев. По думите му КЕВР като регулатор следи инвестиционните програми. "Голяма част от мрежата не е в добро състояние. Мрежите имат нужда от по-големи инвестиции. Таксите достъп и пренос са около 10% от дадена сметка”, каза Румен Радев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
2 Коментара
Protuncho
преди 4 месеца

Пълен Аматьор. Такова животно АС високоволтова линия под земята НЯМА. Подземни може да са само ниско напрежение в населените места. 110/220/400 КV няма как да са под земя. Освен, ако този умник не е решил да минем изцяло на DC ток. Трябва на всички с името Румен да се забрани участие във властта в тази държава и особено в Енергетиката

Откажи
mikka
преди 4 месеца

Отcлaбвaнeтo бeз диeтa и глaдyване не е мeчтa - тoва е pеалнocт. Найпpoдaвaният пpoдyкт за отcлабвaне в cвeта! Пoмoгна на мeн и cъпpyга ми и ще пoмогне на вaс, peзyлтaтът е видим слeд някoлкo дни. Cъвeтвaм всички с надноpмeнo тeглo да пpoбвaт:----- http://gg.gg/ketox

Откажи