Денков с нова акция, поиска от МВР-министъра съдбовни доклади

Очаквам доклад, в който да са описани всички подадени сигнали, каза премиерът

Денков с нова акция, поиска от МВР-министъра съдбовни доклади | StandartNews.com

Министерството на вътрешните работи да изготви два подробни доклада във връзка с протестите от преди седмица срещу ръководството на Българския футболен съюз, довели до погром в центъра на столицата. Това поиска днес премиерът Николай Денков.

"Очаквам доклад, в който да са описани всички подадени сигнали. В тези сигнали да е указано кое от лицата, което ги е предизвикало от протестиращите, има определена вина, как е установена тя и какво наказание се очаква да получи. И от друга страна по всички сигнали, свързани с насилие от полицаи - искам яснота кои са полицаите, които са участвали, как са разследвани, какъв е резултатът. И тези, които са превишили значително правомощията си, да бъдат уволнени, тъй като нямат място в МВР", разпореди Денков на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов.

Именно тези два доклада са изключително важни и в зависимост от това, което пише в тях, премиерът ще определи отношението си и към МВР, и към министър Стоянов.

На база на изказвания от последните дни Денков изрази опасения, че МВР е тръгнало отново в грешната посока. Премиерът обаче не уточни кои са авторите на въпросните изказвания.

Денков подчерта - журналистите не трябва да ходят с каски по протести, защото това не било бойна зона, и настоя - да се разработи план за превенция на подобни случаи в бъдеще и за защита на представителите на медиите на терен, като съответно полицаите да бъдат обучени как да защитават здравето на журналистите.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Йорго
преди 4 месеца

Никога МВР Няма да напише виновните си служители.СТАР МОЛИЦИОНЕРСКИ МУРАФЕТ(По случая е разпоредена проверка)Най Честият отговор за да потъне в забрава. Ще бъдат задържани невинни за да се имитира дейност. После След делата в съда. Плаща от бюджета с нашите пари.(ОТ НАШИТЕ ДАНЪЦИ )

Откажи