Брацигово стана топ дестинация за туризъм

Кметът Надежда Казакова се кандидатира за нов мандат начело на общината

Брацигово стана топ дестинация за туризъм | StandartNews.com

Брацигово - градът, съхранил традициите на Брациговската архитектурна школа, вече се превърна в новата топ дестинация за туристите в България.

За трета поредна година форумът "Каменният поток на времето" разгърна неподозирана възможност за обмен на добри практики и иновативни мерки за опазване на културното наследство, включително чрез архитектурно-строителна реставрация.

Мащабното събитие се провежда от община Брацигово в партньорство с Камарата на строителите в България, Камарата на архитектите, италианското посолство в България и Конфиндустрия. Форумът акцентира върху неизползваните възможности на огромното културно наследство на Брацигово, известно със своите строители майстори още от ХVІІІ век.

Голямата амбиция на кмета Надежда Казакова, която се кандидатира за нов мандат, е превръщането на бившата Професионална гимназия по строителство и архитектура в модерна школа за реставратори. Това ще бъде един от приоритетите й за следващите 4 години.

Направихме много за хората, но винаги има какво да се желае и по благоустрояването на всички населени места, на зелената система, изграждане и поддържане на детските площадки, справяне с нерегламентираните сметища и чистотата, казва Казакова.

Тя припомня, че изтеклият мандат бе много труден и изпълнен с предизвикателства.

Още със започването на мандата ни връхлетя бедственото положение в Равногор и Розово, свързано с огромното количество сняг, паднал през февруари 2020 г. Последва време на пандемия, която ни шокира, невиждана в новата ни история политическа нестабилност и икономическа криза. Бушуващата близо до България война също има своето отражение. В такава обстановка трябваше да се работи и да се върви напред - не беше лесно, но с подкрепата на гражданите и колегите ни, смея да заявя, че се справихме по възможно най-добрия начин, категорична е Надежда Казакова.

В голяма част от мандата ми най-важното бе да опазим здравето на нашите съграждани в условията на здравна криза, но и да подкрепим запазването на работните места и доходите, да осъществим нормалност и предвидимост в организацията на работа на детски ясли, градини и училища, допълва тя.

В годините досега, в които бях кмет, съм се опитвала да бъда винаги близо до вас. Не отказвах, а търсех срещи. За мен беше от изключителна важност да разбера вашата гледна точка за посоката, в която да водим развитието на общината ни, обръща се Казакова към избирателите.

Сред успехите си Надежда Казакова посочва решаването на проблемите с водата в общината Брацигово. Водопроводът в Равногор бе подменен. Подменени са и 12 км от водопровода в Брацигово. По улиците със сменен водопровод е подновена и настилката.

Да бъдеш кмет е преди всичко отговорност към обществото и много, много работа, обобщава Надежда Казакова.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Брацигово
преди 5 месеца

Това не отговаря на истината. Водата спира поне два пъти в седмицата

Откажи