Бивш шеф на разузнаването проговори за действията срещу Русия

Ако светът не успее да спре Кремъл в Украйна, Кремъл ще увеличи амбициите си в света

Бивш шеф на разузнаването проговори за действията срещу Русия | StandartNews.com

Източник: Нова телевизия

Насочените към Русия санкции не успяват да предизвикат ефекта, който Европа и светът очакваха. Това заяви пред Нова телевизия бившият шеф на разузнаването Димо Гяуров.

По думите му въртележката не може да бъде така спряна. Гяуров не вярва, че до няколко години натовска държава може да бъде нападната. Затова натовските учения са важни - за да не се окажем изненадани като Украйна.

Ако светът не успее да спре Кремъл в Украйна, Кремъл ще увеличи амбициите си в света, изтъкна Гяуров.

„Не е тайна, че страните членки на НАТО разчитат на американската помощ. В това учение "Непоклатим бранител 2024" (Steadfast Defender 2024) акцентът ще бъде прехвърлянето на огромни военни части в Европа”, обясни Гяуров по повод военните игри, в които ще участват около 90 000 военнослужещи от всичките 31 страни членки и от Швеция, а Русия го определя като връщане в годините на Студената война.

„Това учение е продължение на друго голямо учение, когато НАТО видя, че има несъвместимост на транспортните коридори на една или друга държава, че има големи мостове, които големите танкове не могат да преминат и др.”, уточни бившият началник на разузнаването.

Гяуров определи като провокация поисканите от руския президент Владимир Путин имоти в чужбина. Той смята, че българската държава не бива да реагира, а да си огледа архивите. „За Руската църква в София, собствеността категорично е на България”, обяви Гяуров.

Относно предстоящата ротация в „сглобката” той каза, че в очакване на смяната на премиера Николай Денков с вицепремиера Мария Габриел половината държава не работи.

„Понякога демокрацията изисква и извънредни мерки”, обясни действията в парламента за председателския пост от „Възраждане” на Комисията за контрол на службите.

За опазването на българската граница Димо Гяуров посочи, че сме длъжни да хващаме на границата мигрантите, които искат през наша територия да навлязат в Европа. Той препоръча граничните съоръжения да бъдат опасани с електроника, пък дори да бъде наблюдавана от чужбина, това ще означава, че оградата и браздата са ефективни.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
7 Коментара
Barbos
преди 3 месеца

Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти поефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----- https://do.my/xbio

Откажи
лъчо
преди 3 месеца

Този говори глупости Украйна предизвика Русия с зверствата спрямо руснаците в Донбас 2014 година и не спазването на минските споразумения което Меркел оцени като възхитително друга държава в Европа не е постъпвала така се руснаци така че смятам че няма никаква опасност за държавите които се държат цивилизовано и изпълняват поетите си задължения а твърдения като това на автора са чисто антируска пропаганда в допълнение към промиването на мозъците на европейците от страна на САЩ

Откажи
Kresi
преди 3 месеца

Лъчо ти няма ли да спреш да повтаряш руските лъжи.Има толкова достоверна информация за това кой и как започна, че трябва да си абсолютен примат за да не схванеш.И това нападение над украйна е шестото по ред от както путин е на власт и как руският разбойникът винаги се прави на жертва.

Откажи
Сolo
преди 3 месеца

Точно така, Лъчо! Напълно прав сте! Жалко, че България е пълна с малоумници и хора, които не разбират от политика, а се опитват да ни ръководят... Жалко, че при тези новини няма мутикони!

Откажи
Сolo
преди 3 месеца

Точно така, Лъчо! Напълно прав сте! Жалко, че България е пълна с малоумници и хора, които не разбират от политика, а се опитват да ни ръководят... Жалко, че при тези новини няма мутикони!

Откажи
Лиса
преди 3 месеца

Твоят мозък е промит, вижда се! 50г руснаците и комунистите промиваха мозъците на българите и това се вижда в коментарите.

Откажи
АК 47
преди 3 месеца

Тоя стана генерал директно от ефрейтор.

Откажи