Йенс Столтенберг кацна в България. Бурно посрещане (Снимки)

Форумът ще бъде открит на 27 май 2024 г.

Йенс Столтенберг кацна в България. Бурно посрещане (Снимки) | StandartNews.com

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг пристигна в България. Това съобщиха от правителствената информационна служба.

Той беше посрещнат на летище София от ръководителя на делегацията на Народното събрание в Парламентарната асамблея на НАТО Даниел Митов.

Ръководителят на българската делегация благодари на генералния секретар за посещението в момент, в който България чества двадесетгодишния си юбилей като пълноправен член на НАТО. Даниел Митов отбеляза лидерството и личния принос на Йенс Столтенберг при запазване единството на Алианса във времена на тежка геополитическа конфронтация.

Народното събрание на Република България е домакин на пролетната сесия на Парламентарната асамблея на НАТО. Форумът ще бъде открит на 27 май 2024 г. от председателя на Парламентарната асамблея на НАТО Михал Шчерба.

Парламентаристите от 32-те държави членки на Алианса ще бъдат приветствани от генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг, от заместник-председателя на Народното събрание Росица Кирова и от служебния министър-председател Димитър Главчев.

Участниците в пролетната сесия на Парламентарната асамблея на НАТО ще обсъдят ключови теми от дневния ред на евроатлантическата отбрана и сигурност с фокус върху подкрепата за Украйна. В София Асамблеята трябва да приеме своите препоръки за срещата на върха на НАТО във Вашингтон.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
2 Коментара
Жеко
преди 2 седмици

Къдравата Сю се отказа да бъде външен министър. В качеството си на КАКЪВ посреща пратеника на НАТО ? И защо липсва НЕбългарина с трабанта? Любопитно? Но при всички случаи, според мен, това е ниско НИВО при посрещането, въпреки, че госта верояъно чувства, че е нежелан както той, така и НАТО у нас!

Откажи