Новогодишна гонка в Стара Загора с фатален край

Вдигна полицията на крак

Новогодишна гонка в Стара Загора с фатален край | StandartNews.com

Източник: Btv

Новогодишна гонка в Стара Загора завърши с фатален край. 

Възрастен мъж загуби живота си след гонка между лек автомобил и полицейски коли. Тя е продължила няколко минути и е стигнала до главен булевард в града. 

ВИЖ ОЩЕ: Ранен полицай след гонка

По непотвърдена информация мъжът е заплашвал деца с нож снощи. След като е подаден сигнал на телефон 112, органите на реда намират въпросното лице на бензиностанция.

При опит на полицаите да осъществят контакт с него, мъжът е избягал с автомобила си. Тогава е започнала и гонката, която е преминала километри през различни квартали на Стара Загора.

В преследването са се включили десетина полицейски патрули. Някои от тях спират шофьора, други – го очакват от различни страни.

За съжаление в момента, в който лицето е изкарано от колата си, се е стигнало до фаталния край.

Кварталът, в който се случва това, е вдигнат на крак, следват и бурни реакции в социалните мрежи. Публикувани са стотици видеа. Има коментари, че вероятно полицаите са превишили своите правомощия. Дали това е така, се очаква да стане ясно от коментари на полицията и прокуратурата.

Назначена е тройно съдебномедицинска експертиза, която да установи какво се е случило - възможно е човекът да е получил удар, но според близките му той може да е починал след полицейски произвол.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай