Напрежение! Живко Коцев бяга по терлици

След него излязоха и защитниците му

Напрежение! Живко Коцев бяга по терлици | StandartNews.com

След като беше привикан за разпит, защитеният свидетел Живко Коцев се измъкна от сградата на Антикорупционната комисия без да обели и дума пред чакащите го журналисти. С трудност той си преправи път измежду микрофоните и камерите и успя да си тръгне без да направи коментар за ситуацията. 

След него излязоха и защитниците му. 

Какво се е случило, какви са действията и т.н., могат да ви кажат единствено и само колегите от прокуратурата. Няма смисъл да ме питате едно и също и да се правите, че не чувате какво отговарям. Това заяви единият от адвокатите на Живко Коцев Илиян Василев на излизане от разпита.

Привикаха Живко Коцев! Ще има ли арест

Това, което искам да ви кажа е, че заедно с адв. Доковска нямаме никакви съмнения, че г-н Коцев не е извършил абсолютно никакво престъпление. Ако сте коректни журналисти, когато дойде време да се прекратяват обвиненията и да бъде оправдан, със същия ентусиазъм да присъствате и да задавате въпроси. 

Може би не на нас, а на други колеги. Не е етично да искате информация, която може да ви даде само прокуратурата. Не съм коментатор, аз съм защитник и казвам това, което намирам за необходимо да кажа в защита на неговите интереси. Не се чувствам задължен да обслужвам вашия интерес", каза той. 

"Задайте въпросите си към прокуратурата", апелира Василев.  

"Всеки български гражданин, когато посещава държавна институция, има право на адвокат. Излезе интелектуална блъсканица, която не отговаря на интелектуалното ви ниво, притесних се за адв. Илияна Доковска", допълни той.  

Преди 10-15 дни, когато го оправдаха от вас нямаше никой, това ви е етиката.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай