МОН: Медийната грамотност трябва да присъства във всички предмети

Киберзащитата е основна политика за нас, каза още тя

МОН: Медийната грамотност трябва да присъства във всички предмети | StandartNews.com

Министерството на образованието и науката полага усилия за киберзащитата. Ние сме в диалог с институциите и това е основна политика за нас, опазването на децата, които са особено чувствителни от кибертормоз.

Това заяви Емилия Лазарова, зам.-министър на образованието на втория международен форум “Заедно в борбата с кибертормоза на деца”, който се проведе на 27 февруари 2024 г. под патронажа на вицепремиера и министър на външните работи Мария Габриел.

Организатори са Българска академия за сигурност и медия „Стандарт“, която е дългосрочен партньор на програма "Киберзащитници". 

Наясно сме сме какви са проблемите и какви могат да бъдат. В началото на месеца с много партньори и организации, Министерството на образованието създаде работни групи за работа с изкуствения интелект. 

Обсъждаме нова визия за учебни програми, като медийната грамотност трябва да присъства във всички предмети, допълни още Лазарова.

Тя изтъкна, че вече са направени стъпки в тази посока, като са създадени нови програми по компютърно моделиране, където е застъпена тази тематика. 

Разчитаме на професионалните организации и тяхната помощ, каза още Лазарова. 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай