Мария Габриел домакинства важна външнополитическа конференция

Темата е "Многополюсен свят и външнополитическа стратегия: предизвикателства и перспективи пред България"

Мария Габриел домакинства важна външнополитическа конференция | StandartNews.com

Източник: БТА, архив

Вицепремиерът и външен министър Мария Габриел ще бъде домакин на конференцията „Многополюсен свят и външнополитическа стратегия: предизвикателства и перспективи пред България“, която ще се проведе днес в Дома на Европа в София. Това съобщиха от Министерството на външните работи.

Това е третата конференция за външнополитическата стратегия. Целта на форумите е при разработването на документа, очертаващ принципите и целите на българската външна политика, да бъдат взети под внимание предложенията на максимално широк кръг от експерти и представители на науката, политическите среди, гражданското общество, младите хора.

Очаква се говорители на третата конференция, която е насочена към европейския опит и експертиза в сферата, да бъдат Стефано Санино, генерален секретар на Европейската служба за външна дейност към Европейската комисия, Росен Плевнелиев, президент на Република България 2012-2017 и Йордан Божилов, председател на Софийския форум за сигурност.

„Изготвянето на национална външнополитическа стратегия е предизвикателство и възможност. Документът ще подчертае позицията на България на международната арена, посочвайки нейния принос за мира, сигурността и сътрудничеството на регионално, европейско и глобално ниво“, коментира вицепремиерът Габриел.

Още в началото на юли миналата година дипломати, политици и експерти в областта на външната политика обсъдиха изготвянето на национален документ за външнополитическа стратегия по време на публична дискусия на тема „Визия за външнополитическа стратегия на Република България“, организирана от Дипломатическия институт (ДИ) при министъра на външните работи.

Създаването на външнополитическа стратегия на България беше обсъдено и на конференция „Външнополитическата стратегия на Република България- предизвикателства и възможности“ в Дома на Европа в началото на декември миналата година.

Втората дискусия, домакинствана от вицепремиера и външен министър Габриел, бе с фокус върху младите и техните идеи за стратегията за външна политика на страната ни. Форумът се проведе в началото на януари.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
3 Коментара
psyxi
преди 1 месец

Abiens, abi! — Уходя, уходи!

Откажи
Ангел
преди 1 месец

Жeна ми е pазвълнувана от този пpодyкт. Сега сексът е по-дълъг, epекциятa е по-силна, чувствитeлността към оpгазъм се е yвeличила и доpи пeниcът се е yвeличил. това е мeга готино нещо, което съветвам вcички да опитaт, пpочетох за това тук:--- https://use.my/medinfo

Откажи
otaletqiju
преди 1 месец

prednisone dosage for inflammation prednisone side effects diabetes [url=https://dailymedwebmddd.com/]can prednisone cause heartburn[/url] can ibuprofen be taken with prednisone what is the difference between medrol and prednisone

Откажи