Европа скочи! Думите за Мария Габриел

Какво пишат дамите от Европейската народна партия (ЕНП).

Европа скочи! Думите за Мария Габриел | StandartNews.com

Европа скочи в защита на един от много малкото читави български политици.

България заслужава Мария Габриел за министър-председател! Това пишат във фейсбук страницата си жените в Европейската народна партия (ЕНП).

"Тя беше там във времена на криза, винаги всеотдайна, поставяйки националните интереси над всичко останало. Тя е светлината в края на тунела за по-добро бъдеще на българските граждани! Призоваваме всички проевропейски и атлантически партии в България да подкрепят нея и нейния кабинет", пишат още те. 

В четвъртък семейството на ЕНП обяви, че твърдо застава зад Мария Габриел и срещу неоправданите атаки. Поведението от страна на лидерите на ПП и ДБ е обезпокоително, съобщи председателят на Европейската народна партия Манфред Вебер.

Припомняме, че министърът на финансите в оставка Асен Василев заяви, че Мария Габриел е може би най-новото и най-красивото лице на мафията в България. Борисов поиска извинение заради отправените обиди към нея.

В сряда обаче по темата за извинение Асен Василев каза, че се извинява на Габриел като на жена, но не и като на кандидат за министър-председател, тъй като е направила недопустимото - да занесе на президента папка с имена на министри, които не са били уведомени и не са дали съгласие за участие в този състав на МС.

В четвъртък сутринта лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отпусна на ПП още един ден - да помислят как да продължат заедно и да се извинят на Габриел за обвиненията.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
3 Коментара
Ина
преди 1 месец

Моля, ела си да нижем тютюн. Това си го можещ най-добре.

Откажи
глупости на търкалета
преди 1 месец

Дрън, дрън!

Откажи