Кметът на Дупница с тежки обвинения към училището на Ивана

Първан Дангов обяви, че ще свика кризисен щаб, за да се работи за превенция на бъдещи подобни случаи

Кметът на Дупница с тежки обвинения към училището на Ивана | StandartNews.com

Източник: БНТ, архив

Власти и доброволци продължават да издирват 17-годишната Ивана от Дупница. Независимо от изказаното в училището на момичето мнение, че не е била тормозена, кметът на града Първан Дангов продължава да настоява, че Ивана е била обект поне на вербална агресия.

Дангов обяви, че ще свика кризисен щаб, за да се работи за превенция на бъдещи подобни случаи.

"Ивана е била натиквана в ъгъла вербално и невербално, защото е по-различна", заяви пред БНТ кметът на Дупница Първан Дангов.

Той определи думите на директорката на училището, че "Ивана е тормозила целия клас", като цинични.

"Съзнателно провокирам този разговор в обществото. Ивана не е виновна, че е родена така. Аз имам своите предположения за нейното поведение през последната една година. Пиела е много енергийни напитки, била е супер експресивна като личност, енергична. Вчера чух нещо цинично от устата на директорката, че не децата в клас са тормозили Ивана, а тя е тормозила тях. Как може директор да каже такова нещо? Когато аз имам по неофициална информация, че е точно обратното", заяви Първан Дангов.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ: Засилват издирването на 17-годишната Ивана от Дупница

"Говорим за деца в риск, говорим за деца с определени потребности, и никой не се замисля, че ние за пореден ден говорим за 17-годишно момиче", добави кметът.

Той попита и къде през цялото това време са били лекарят на момичето, учителите й, нейното семейство. От днес във всички училище в общината ще бъдат направени проверки и обстоен преглед от училищните психолози, директорите, от класните ръководители за деца със забелязващо се поведение.

"Последните данни са тези, които полицията обяви официално вчера. И през тази нощ имаше претърсване на местностите, които сме подали като карти. Екипи от доброволци са работили и тази нощ. Искрено се надявам днес и вярвам в себе си да има щастлива развръзка", надява се Първан Дангов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Стоян
преди 2 месеца

Чyвали сте за подобрената формyла на Bиагpa, кoято е 3 пъти по-eфективнa и напълно бeзопаcна на всяка възpаст, както и лекyва мъжки зaболявaния и пoдмлaдява. Аз лично го опитax и сега го препоръчвам на вcички. Ето какво пишaт за нея:--- https://do.my/bluestone

Откажи