Ченге от Габрово стана Пътен полицай на годината

При дамите най-добре се представи Кристина Андонова от ОДМВР-Ямбол

Ченге от Габрово стана Пътен полицай на годината | StandartNews.com

Марио Марков от отбора на Областната дирекция (ОД) на МВР в Габрово е носителят на наградата „Пътен полицай на годината - 2023“, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Той спечели 29-ия национален конкурс „Пътен полицай на годината – 2023“, организиран от Главна дирекция „Национална полиция“, ОДМВР-Бургас, Българския Червен кръст, Съюза на българските автомобилисти (СБА) и Община Бургас. Събитието се състоя вчера на Морската гара, съобщиха от полицията в морския град.

Втори остана Мартин Пасков от Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР), а трети - Венцислав Свирецов от ОДМВР-Бургас. Тримата призьори получиха и карти на СБА, връчени от председателя на съюза инж. Емил Панчев.

В отборното класиране най-добре се представи отборът на габровската дирекция, следвани от колегите им от СДВР и ОДМВР-Смолян.

В надпреварата сили мериха 29 мъжки и четири дамски отбора, като по регламент дирекцията-домакин участва с два отбора. Те се състезаваха в дисциплините „Теоретична подготовка“, „Оказване на първа долекарска помощ – теория и практика“, „Стрелба“, „Майсторско управление на автомобил“, „Майсторско управление на мотоциклет“ и „Практичен изпит по оказване на първа долекарска помощ“.

При дамите най-добре се представи в индивидуалното класиране Кристина Андонова от ОДМВР-Ямбол, следвана от колегите ѝ от ОДМВР-Стара Загора Биляна Боева – Господинова и Красимира Добрева. В отборното класиране при жените на първо място се класираха дамите от Стара Загора, следвани от колегите им от Русе и Варна, съобщиха от МВР.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай