Леден душ за студентите ни във Великобритания

Какво не им дават

Леден душ за студентите ни във Великобритания | StandartNews.com

Нови закони за чуждестранните студенти въведе Обединеното кралство. 

Британският министър на вътрешните работи Джеймс Клевърли каза, че се слага край на "неразумната практика" чуждестранни студенти да водят семействата си във Великобритания, като от днес влизат в сила ограничения за издаването на визи, предаде ДПА.

По думите му забраната, която засяга всички чуждестранни студенти, с изключение на тези, които записват следдипломни изследователски програми и студенти с държавни стипендии, ще спре десетки хиляди мигранти.  

Въпросната мярка беше обявена през май от предходната министърка на вътрешните работи – Сюела Бравърман, малко преди да стане ясно, че по официални данни броят на мигрантите от януари до юни е възлизал на 672 000. 

Този ход на британското правителство може да засегне университетите, които разчитат на таксите от чуждестранни студени и освен това може да навреди на репутацията на страната като международна дестинация, предупреждават експерти. 

Миналия месец Клевърли представи редица нови ограничения, които според него ще намалят броя на мигрантите с 300 000 души годишно. Една от мерките предвижда, че британците, които печелят по-малко от 38 700 паунда на година, няма да могат да получат семейна виза. 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Петър
преди 3 месеца

Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти поефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----- https://do.my/xbio

Откажи