Курбан в Сливен след акция на баретите

Курбан в Сливен след акция на баретите | StandartNews.com

Сливен. Разбита е организирана банда за рекет в Ямбол, Сливен и Хасково. Това разкри на пресконференция главният секретар на МВР - главен комисар Светлозар Лазаров.

Изнудванията са се случвали чрез легално регистрирана кредитна институция, която е отдавала заеми на хора. Престъпниците са събирали вземанията чрез силови методи и насаждане на страх. Тартор на бандата е човек на име Камен Желев, който се е водел само на трудов договор, тъй като е лежал в затвора за предишни престъпления. Въпросният най-вероятно е свързан с бандата на "Рижите", която и преди е действала на територията на Бургас.

Вече е пречупен гръбнакът на групата – към момента дейността им е пресечена. Групата е действала от 1 януари 2009 г. до 10 март 2013 г., на територията на Хасково, Бургас, Ямбол. До момента са разпитани 80 души, от тях 20 са разпитани пред съдия. Извършвани са обиски и са иззети оръжия, дебитни карти и сим-карти, с които членовете на организацията са комуникирали помежду си. Издирват се още трима. Работата по случая продължава, допълни Лазаров.

След акцията на Специализиран отряд за борба с тероризма (СОБТ) на 16-ти вечерта в Сливен са вдигали масови пиршества.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай