Драма на границата. Ето какво незаконно пренасят

Хванати на ГКПП "Лесово"

Драма на границата. Ето какво незаконно пренасят | StandartNews.com

На на ГКПП "Лесово" беше хванат мъж да пренасял контрабандно злато. От прокуратурата обявиха, че турския гражданин е оставен в ареста. Според данните той е  пренесъл през границата на страната 995,50 грама златни накити.

Установено е, че той е управлявал товарен автомобил, който е пристигнал на входящото трасе в страната на граничния пункт. Според представените документи той е превозвал групажна стока от Турция за Великобритания през България.

Водачът е обявил, че няма друго за деклариране. Превозното средство е селектирано от митническите служители за щателна проверка. В хода на контролните действия поведението на шофьора е събудило подозрения в митническите инспектори.

Извършен е личен преглед на водача, при който са открити в джобове в якето му пакети с бижутерийни изделия от жълт метал. Идентични пакети с накити, опаковани в тъмно фолио, са открити и в негови лични вещи в шофьорската кабина, включително в чаша за топли напитки.

Установени са общо 995,50 грама недекларирани и укрити златни бижутерийни изделия на стойност около 100 000 лева. Определението подлежи на обжалване пред Апелативен съд-Бургас.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай