Терапевт подсказа как да се храним, за да влезем във форма за лятото

Дневният прием на храна е строго индивидуален и зависи от пола, възрастта и двигателната активност

Терапевт подсказа как да се храним, за да влезем във форма за лятото | StandartNews.com

Източник: Pixabay

Времето се затопля, лятото наближава и все по-често започваме да говорим за диети и за това как да влезем във форма. В момента е и периодът на Великия пост – вярващите не консумират месо, яйца и млечни продукти до Великден.

Съвети за справяне с пролетната умора и влизане във форма за летните месеци даде пред бТВ хранителният терапевт Яна Данаилова.

„Пролетната умора е хронично състояние, което не е болестно, но със сигурност компрометира качеството на живот – чувстваме се уморени и отпаднали, може да изпаднем в депресивни състояния. Изключително важно е през пролетния сезон да заложим на сезонната храна. Това ще ни помогне да се справим с предизвикателствата на прехода“, съветва Данаилова.

Хранителният терапевт коментира, че дневният прием на храна е строго индивидуален и зависи от пола, възрастта и двигателната активност.

„Относно закуската – за някои хора е полезно да я изключат, за други – не е подходящо да правят големи паузи между храненията. Това се отнася за хората с определени заболявания. За здравия човек е препоръчително хранене три пъти на ден“, обяви диетоложката.

Тя припомни, че правилото за вечерята е да се приема поне три часа преди сън. Данаилова подчерта, че е важно в колко часа си лягаме – ако е в 12 ч. и сме яли последно в 19 ч., със сигурност ще огладнеем и ще хапнем точно преди сън. Тя уточни, че вечерята трябва да е най-лекото хранене за деня.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай