Зеленски прати свой човек в САЩ, обсъждат формула за мир в Украйна

Пратеникът благодари на партньорите на Украйна за подкрепата

Зеленски прати свой човек в САЩ, обсъждат формула за мир в Украйна | StandartNews.com

Шефът на канцеларията на украинския президент Андрий Ермак пристигна в САЩ, за да обсъди формулата за мир, предложена от Володимир Зеленски, както и укрепването на украинската отбрана, предаде Укринформ, като се позова на негова публикация в Х.

"Ще имам срещи в Белия дом, в Конгреса, в аналитични центрове, с представители на обществени организации", написа официалният украински представител. "Формулата за мир на президента, укрепването на отбраната на Украйна, всеобхватното задълбочаване на сътрудничеството и много други важни теми", пише още Ермак, цитирайки списъка с темите от дневния ред на посещението си.

Той съобщи, че е пристигнал в САЩ в състава на украинска делегация, ръководена от Юлия Свириденко, вицепремиер и министър на икономиката на Украйна.

Ръководителят на президентската канцелария благодари на партньорите на Украйна за подкрепата.

Укринформ отбелязва, че в телефонен разговор вчера ръководителят на канцеларията на украинския президент Андрий Ермак и съветникът на президента на САЩ по въпросите на националната сигурност Джейк Съливан са обсъдили необходимостта от своевременна доставка на оръжия и боеприпаси за ефективна защита срещу руските нашественици.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай