Зеленски даде рецепта за справяне с Русия, къде е тайната

Дори и Русия може да бъде върната в рамките на международното право, смята украинският президент

Зеленски даде рецепта за справяне с Русия, къде е тайната | StandartNews.com

Агресията на Русия срещу Украйна може да бъде победена, заяви украинският президент Володимир Зеленски, като посочи, че в този момент ситуацията на бойното поле остава относително стабилна, предаде Ройтерс.

"Дори и Русия може да бъде върната в рамките на международното право. Агресията ѝ може да бъде победена", каза той във видеообръщение към участниците в международна конференция по въпросите на отбраната, която се провежда в Швеция.

По думите му войната в Украйна е показала, че Европа трябва да развие общо оръжейно производство, за да се "опази" в условията на всяка възможна международна ситуация.

"Двете години война доказаха, че Европа се нуждае от свой собствен арсенал, за да защити своята свобода и способностите си за отбрана", подчерта Зеленски. 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Ghost
преди 3 месеца

И откъде ще вземат природните ресурси зацвойнс срещу Русия. 27 срещу 1 не е достатъчно да победят Русия. Хайде да ме спре Бренди белото. Дс се събуди и да погледне реалността. Бай Дан го е описал вече. Остана някоя бивша съветска република още да се зъби но и тя ще млъкне.

Откажи